8,2
GEMIDDELDE BEOORDELING
uit 2079 evaluaties
7,0
RONALD ENGELS, BELASTINGDIENST
donderdag 16 juni 2022, 13:16
Het was een leuke training van een enthousiaste docent die ons duidelijk kon uitleggen wat wij moeten weten en waarom dit belangrijk is.
9,0
DORIS WITVLIET, MINISTERIE VAN ECONOMISCHE ZAKEN EN KLIMAAT
donderdag 16 juni 2022, 10:33
Leerzaam, nuttig, fijne manier van samenwerken
8,0
KARIN CREMERS, PROVINCIE LIMBURG
donderdag 16 juni 2022, 10:02
Ik vond het echt een handige en vooral leuke training (ook als je al 20 jaar nota's schrijft :-). Als alle schrijvers en reviewers nou deze training volgen hebben we in ieder geval ook echt een startpunt om zo uniform mogelijk de teksten op te stellen. Kost maar 2 uur van je tijd en levert ook nog eens wat extra begrip tussen provinciale collega's van verschillende clusters op, want we blijken toch echt nog steeds allemaal wat anders te bedenken bij de vraag voor wie de begroting schrijven of wat we er mee willen bereiken. Gewoon meedoen dus, zou ik zeggen!
9,0
EDWIN ZIJLSTRA, PROVINCIE LIMBURG
woensdag 15 juni 2022, 13:55
Kort en krachtige training waarin je in een plezierige setting de belangrijkste kneepjes van het schrijven van beleidsstukken leert.
7,0
KOOS KARSSEN, GEMEENTE STADSKANAAL
woensdag 15 juni 2022, 10:09
prima training
8,0
PAUL HABETS, PROVINCIE LIMBURG
dinsdag 14 juni 2022, 08:54
Doelgerichte en leerzame training
8,0
MARINDA VAN DEN EIJNDEN, PROVINCIE LIMBURG
maandag 13 juni 2022, 16:01
concreet en direct bruikbaar.
9,0
PIERRE GEELEN, PROVINCIE LIMBURG
maandag 13 juni 2022, 14:44
Goed
9,0
REBECCA PREVOO, PROVINCIE LIMBURG
maandag 13 juni 2022, 13:48
Leerzame training, gebracht met humor.
8,0
DIRKJE DIETZ, VERENIGING P&O NETWERK REGIO EDE- ARNHEM- NIJMEGEN / GELDERS TALENT
maandag 13 juni 2022, 13:18
Heldere training met bruikbare tips om aan de slag te kunnen
8,0
THEO SCHULPEN, BRABANT AQUADEMIE
maandag 13 juni 2022, 11:32
Een plezierige manier om de (eerder) opgedane kennis en ervaring te toetsen aan de theorie en zo weer 'up to date' te zijn om goede voorstellen te schrijven.
9,0
LENNY SCHOUTETEN, PROVINCIE LIMBURG
maandag 13 juni 2022, 11:13
prima training
9,0
COLETTE MAES-GHIJSEN, PROVINCIE LIMBURG
maandag 13 juni 2022, 10:10
Super cursus ! Veel geleerd in korte tijd.
8,0
JAN-PETER RUITENBERG, PROVINCIE LIMBURG
vrijdag 10 juni 2022, 14:09
Korte en krachtige training waarbij je snel inzicht krijgt in hoe je je schrijfstijl kunt verbeteren.
10,0
FEIKE VAN DER ZANDT, BAM ADVIES & ENGINEERING
vrijdag 10 juni 2022, 14:03
Fijne cursus om te volgen. Praktisch, veel handvatten gekregen om lezersgerichte teksten te schrijven.
7,0
RIET DEDDING, POLITIEDIENSTENCENTRUM
vrijdag 10 juni 2022, 08:30
prima training met prettige trainer
9,0
PANCRA PIETERSE, MINISTERIE VAN ECONOMISCHE ZAKEN EN KLIMAAT
dinsdag 24 mei 2022, 13:53
Leerzaam, duidelijk en helder, leuke trainster. Een echt aanrader voor degene die duidelijk en helder willen leren schrijven
9,0
DANIËL STUURMAN, PROVINCIE FLEVOLAND
donderdag 19 mei 2022, 15:40
Een erg fijne training. Het geleerde is meteen toepasbaar in een breed gebied. Het geeft vertrouwen aan de schrijver en voorkomt vragen van de lezer.
7,0
WILLEMIJN CARON, KNGF
dinsdag 17 mei 2022, 12:21
deze cursus heeft in de organisatie eenheid in de notities hebben gebracht!
8,0
SANNE VAN HOOGMOED, PROVINCIE OVERIJSSEL
maandag 16 mei 2022, 09:30
Erg leuke training met veel afwisselende oefeningen.
9,0
ROB PAUWELS, GEMEENTE DEN HAAG
donderdag 12 mei 2022, 07:23
Verfrissend en verrijkend. Concreet en werkbaar voor in de dagelijkse praktijk. Moderne lesstof en manier van lesgeven. Trainer is deskundig en geniet van het lesgeven. Materiaal en en online site zijn prima in orde.
9,0
ROMY BES, ZILVEREN KRUIS (2)
maandag 9 mei 2022, 08:25
Goede training, veel van geleerd en leuk om te doen!
9,0
DIANA DONDERS, MINISTERIE VAN ECONOMISCHE ZAKEN EN KLIMAAT
maandag 2 mei 2022, 12:30
De training was duidelijk en prettig te volgen. Goede opbouw.
8,0
JORDY GEERLINGS, GEMEENTE STADSKANAAL
maandag 2 mei 2022, 12:05
Ik heb de training als het prettig ervaren en mijn collega's ook. Er werd op een duidelijke en spelletjes achtige manier les gegeven en ook online. Dat beviel mij persoonlijk in ieder geval erg goed.
9,0
RUTGER VAN ROZEN, PROVINCIE OVERIJSSEL
maandag 2 mei 2022, 11:43
Training is direct toe te passen, de manier van cursus geven zorgt er voor dat je meteen weet hoe je in je werk aan de slag kunt met de stof.
8,0
RUTGER VAN ROZEN, PROVINCIE OVERIJSSEL
maandag 2 mei 2022, 11:38
Duidelijk, direct toepasbaar, altijd handig
8,0
PAULA VAN DER WEST, PROVINCIE OVERIJSSEL
maandag 2 mei 2022, 10:17
Goede oefening in het gebruik van logische volgorde, teksten gebruiken die niet interpreteerbaar zijn en in je systeem krijgen dat je je steeds moet afvragen wat je doel is.
9,0
ARIËN SMIT, PROVINCIE OVERIJSSEL
maandag 2 mei 2022, 09:43
Prima training. Goede trainster. Een training die je in 2 sessies leert om heldere PS- en GS nota's te schrijven.
8,0
PASCAL VAN LINT, HAAG WONEN
vrijdag 29 april 2022, 10:40
er is goed in gespeeld op het maakwerk wat er geleverd moest worden.
8,0
ROBERT MARKSLAG, PROVINCIE OVERIJSSEL
maandag 25 april 2022, 09:36
Inspirerend. Confronterend. Je leert je eigen schrijfstijl doorgronden. Vervolgens krijg je goede tips en tools om te veranderen en verbeteren. Aanrader.
9,0
MONIQUE DE WILDE, ACHMEA IT
vrijdag 22 april 2022, 09:48
Ik heb de training 'Helder schrijven voor de IT-eindgebruiker' gevolgd. Vanuit het perspectief communicatie adviseur was het juist ook goed om deze training te volgen. Je leert het perspectief van de IT-er kennen en voor mij is dan goed de juiste handvatten te hebben om dat op een duidelijke en heldere manier aan de eindgebruiker te communiceren. Als teksten van IT collega's nu voorbij komen, kunnen we elkaar ook wijzen op hetgeen we geleerd hebben in de training.
8,0
JAAP VAN DER BIJ, RABOBANK NEDERLAND
donderdag 7 april 2022, 09:46
Goede en sterke training. Veel leerzame tips en tricks die we meteen in de praktijk kunnen brengen. Het komt mijn schrijfstijl, structuur en leesbaarheid absoluut ten goede.
8,0
MANOLYA SAHIN, BRINK GROEP
donderdag 7 april 2022, 09:20
Een leerzame training over schrijfvaardigheid met tips wat mij voor de rest van mijn loopbaan bij zal blijven en waarvan ik de tips zeker blijf toepassen om zo goed en begrijpelijk mogelijk teksten te kunnen leveren binnen mijn werkveld.
8,0
JUSTIN HANNINK, RABOBANK NEDERLAND
woensdag 6 april 2022, 16:11
Heldere uitleg van een sympathieke trainer
8,0
URMILA RAMAUTAR- JADOENATHMISIER, BRINK GROEP
woensdag 6 april 2022, 16:06
Goede training waar de lesstof actie wordt behandeld. Op het eind een goed toolbook om mee aan de slag te gaan.
9,0
VALERY LAMBERMON, BRINK GROEP
woensdag 6 april 2022, 16:00
Ontzettend leerzaam en nuttige training! Fijne en rustige uitleg en een leuke afwisselende sessie. Zeker een aanrader!
9,0
CHANTAL GROENER, PROVINCIE OVERIJSSEL
woensdag 6 april 2022, 12:00
Duidelijk, helder en begrijpelijk. Het zet je als schrijver aan het denken over hoe schrijf ik min stuk zo dat de lezer in één oogopslag begrijpt wat er staat en wat er van hem wordt verwacht.
9,0
ESTHER VAN TRIGT, BELASTINGDIENST
woensdag 6 april 2022, 09:03
Ik vond dit een leuke en nuttige training.
8,0
KHALID AIT M'RIM, BELASTINGDIENST
dinsdag 5 april 2022, 14:47
Supergoed, duidelijk en goed ingedeeld.
8,0
ALICIA STEUSSY, RABOBANK NEDERLAND
dinsdag 5 april 2022, 13:53
Fijn om na te denken over hoe een lezer jouw tekst ervaart en hoe je je tekst daarop kunt verbeteren. Daarnaast een prettige, enthousiaste en duidelijke trainer!
8,0
REMCO BENTUM, HOOGHEEMRAADSCHAP DE STICHTSE RIJNLANDEN
dinsdag 5 april 2022, 13:37
nuttig
8,0
ANNE-FROUK GRIMBERG, CHRISTELIJKE HOGESCHOOL EDE (CHE)
dinsdag 5 april 2022, 12:46
Leerzame hands on training die je in korte tijd leert hoe je goede stukken schrijft.
9,0
ILSE VAN VEEN, STAATSBOSBEHEER
dinsdag 5 april 2022, 10:01
Deze incompany training biedt de mogelijkheid om samen met je collega's dezelfde schrijftaal te kunnen gaan spreken
10,0
SANDRA POTKAMP-KLOPPERS, KNGF
dinsdag 5 april 2022, 08:57
De training was zeer leerzaam met veel praktische tips en handvatten, die direct bruikbaar zijn in de praktijk. Prettige docent, die duidelijke uitleg gaf en goede voorbeelden had. (graag alleen anoniem delen op internet)
8,0
TABITHA TAAL, INSPECTIE LEEFOMGEVING EN TRANSPORT
dinsdag 5 april 2022, 08:11
Interessante training, nuttige tips die je direct kunt toepassen.
8,0
MARK VERHOEF, RABOBANK NEDERLAND
maandag 4 april 2022, 15:38
De training leert mij effectiever en met meer impact te schrijven. Ik heb er veel aan gehad en raad deze training zeker aan!
7,0
SANDRA OOSTERLAKEN, ELIPSLIFE
maandag 4 april 2022, 15:17
Een leuke, leerzame training over het schrijven van goede adviesstukken voor het MT.
7,0
LINDA GOVINDARAJ-BOSCHMA, KNGF
maandag 4 april 2022, 13:50
Een leuke interactieve training die handvaten geeft voor makkelijker en bondiger schrijven.
10,0
CHANTAL SCHAEFER, GEMEENTE SIMPELVELD
maandag 4 april 2022, 12:44
super en leerzaam
10,0
ESMEE VAN CRUGTEN, DIENST BEDRIJFSVOERING
maandag 4 april 2022, 11:03
Ik vond de training 'Heldere en overtuigende memo's schrijven' erg waardevol! Tijdens de trainingen worden zelf geschreven stukken in groepsverband met elkaar besproken. De gegeven feedback is helder en toepasbaar op toekomstige stukken. Naast de krachtige inhoud van de training, is de enthousiasme van de trainster Hanneke verfrissend. Zelfs goed voor een stukje teambonding. Ik zou deze training zeker aanbevelen aan mijn collega's.
9,0
LOUANA VAN DIJK, PROVINCIE OVERIJSSEL
maandag 4 april 2022, 10:15
Mooie training waarbij je in twee sessies goede handvatten krijgt om een tekst te schrijven
7,0
KARL MUSSCHE, RABOBANK NEDERLAND
maandag 4 april 2022, 09:50
Een leuke interactieve training die bewustwording creëert in je eigen schrijfstijl.
8,0
WICHER HILBINK, GEMEENTE ALMELO
maandag 4 april 2022, 08:08
Nuttige training door gebruik te maken van praktische voorbeelden.
8,0
MARION BLANKERS-KOK, INTERPOLIS
zondag 3 april 2022, 11:09
Het is indrukwekkend! Na het volgen van deze training ben ik me ervan bewust wat de impact is die een goed verhaal//presentatie heeft op het door jou gevraagde resultaat en besluitvorming. Een heldere structuur en verhaallijn, gebruik van kleuren en visualisaties zorgen ervoor dat je "go" kunt krijgen. Dus go for it
9,0
CHANTAL WEYMANS, KNGF
vrijdag 1 april 2022, 16:48
De training was informatief, direct toepasbaar en leuk om te volgen. De afwisseling tussen presentatie, korte denkopdrachten en break-out rooms was erg fijn. Actief deelnemen ging als vanzelf!
9,0
CORNÉ BALEMANS, STAATSBOSBEHEER
vrijdag 1 april 2022, 12:59
professionele training gericht op de praktijksituatie
7,0
SHEILA BERENTSCHOT, DIENST BEDRIJFSVOERING
vrijdag 1 april 2022, 12:59
Leuke en leerzame training.
8,0
WIESKE VAN DEN OEVER, KEMPENHAEGHE
donderdag 31 maart 2022, 16:45
Duidelijke, concrete training, zinvol om in de praktijk te gebruiken.
8,0
ROBBIN LOTTERING, BRINK GROEP
donderdag 31 maart 2022, 16:08
Een informatieve training, met een goede afwisseling tussen informatie zenden en de informatie in de praktijk toepassen. Veel interactie, waardoor de tijd snel ging.
8,0
JAN WILMS, VEILIGHEIDSREGIO ZUID-LIMBURG
donderdag 31 maart 2022, 13:37
Training wordt leuk gebracht en van de cursisten wordt gevraagd om actief deel te nemen. Niet iemand die maar een verhaal verteld en je onder tussen 100 sheets laat zien. Met mijn 58 jaar is het me nu wel duidelijk dat brieven anders worden opgesteld als dat ik het vroeger geleerd heb. Al vind ik het nog steeds niet verkeerd, maar het kan dus wel beter.
7,0
IVO VAN HOOREN, RABOBANK NEDERLAND
donderdag 31 maart 2022, 13:01
Ik vond de training nuttig. Hiervoor heb ik de volgende argumenten: - Je leert je bevindingen beter onder woorden te brengen. - Je maakt je stuk makkelijker leesbaar voor anderen.
9,0
STEFANIE LEISTRA, INSPECTIE LEEFOMGEVING EN TRANSPORT
donderdag 31 maart 2022, 11:10
Vriendelijk en duidelijke uitleg. Ruimte voor eigen input.
8,0
PAUL DIRKS, STAATSBOSBEHEER
donderdag 31 maart 2022, 09:40
Informatief en ontspannen
7,0
BOB DE HAAS, RABOBANK NEDERLAND
donderdag 31 maart 2022, 09:15
Een goede training. Onze trainer Jetske spitste de training persoonlijk op ons toe. Leerzaam en bruikbaar gedurende je hele carriere.
8,0
TON PHILIPSEN, INSPECTIE LEEFOMGEVING EN TRANSPORT
donderdag 31 maart 2022, 09:00
Duidelijke uitleg, prettige docente, heel leerzaam.
8,0
ANNE JONGKIND, WATERSCHAPSBEDRIJF LIMBURG
woensdag 30 maart 2022, 15:56
een fijne gestructureerde opbouw van tekst aangeboden door zeer kundige trainer
8,0
DAPHNE KRENS, MINISTERIE VAN ECONOMISCHE ZAKEN EN KLIMAAT
woensdag 30 maart 2022, 12:11
Leuk en leerzaam voor iedereen die wat wil leren over duidelijk schrijven
9,0
DANIEL MOGUS, MINISTERIE VAN ECONOMISCHE ZAKEN EN KLIMAAT
woensdag 30 maart 2022, 11:24
Het was een super leerzame en toffe ervaring.
8,0
MARGREET VAN VELUW, STICHTING OPMAAT
woensdag 30 maart 2022, 09:01
Duidelijke, laagdrempelige training, die je weer even anders naar stukken schrijven laat kijken!
9,0
PETRA VAN DE WERFF, WONINGBOUWVERENIGING BERGOPWAARTS
dinsdag 29 maart 2022, 19:08
Praktische schrijftraining voor goed leesbare adviezen.
8,0
ANTHONY BLOKLAND, MONTAE & PARTNERS B.V.
dinsdag 29 maart 2022, 16:27
Zeker als je weinig ervaring hebt met beslisdocumenten en het schrijven ervan heb je snel de neiging het complexer te maken dan het is. Deze training leert je een begrijpelijke, eenvoudige structuur aan te brengen in de beslisdocumenten en overige teksten, zodat lezers en klanten binnen een korte tijd begrijpen welke acties ondernomen moeten worden.
8,0
MICHIEL DE HEER, GEMEENTE STADSKANAAL
dinsdag 29 maart 2022, 15:36
door de training ben ik bewuster van mijn schrijfstijl en de verbeteringen daarvan geworden. ook heb ik geleerd hoe ik prettiger te lezen stukken kan schrijven.
7,0
EELKE KONIJN, ELIPSLIFE
dinsdag 29 maart 2022, 14:13
leuke training
8,0
JELMER DE JONG, SILVAVIR ECOLOGISCH ADVIES
maandag 28 maart 2022, 11:37
Ik heb twee zeer leerzame dagen gehad waarbij er intensief gesleuteld wordt aan je skills.
9,0
OLGA LINGG, ZORGGROEP REINALDA
maandag 28 maart 2022, 10:00
In de training heb ik inzicht gekregen hoe ik een stuk/document kan opstellen. Hoe schrijf je actief, hoe bouw ik mijn stuk op en wat wil de lezer weten. De lezer kan mijn stuk/document snel lezen maar ziet wel alle informatie terug.
8,0
FRANK JANSE, MONTAE & PARTNERS B.V.
maandag 28 maart 2022, 09:00
Aan de hand van voorbeeldoefeningen/casussen krijg je een wake-up call van de dingen die je goed doet en waar verbetering mogelijk is. Daarmee gaat de kwaliteit van je schriftelijke stukken omhoog .
8,0
JOSÉ DUBBELDAM, MONTAE & PARTNERS B.V.
maandag 28 maart 2022, 08:32
Een nuttige, duidelijke en gezellige training.
8,0
TEUN MOLENAAR, WATERSCHAP ZUIDERZEELAND
maandag 28 maart 2022, 08:31
Een mooie korte training waarin je handvaten krijgt toegereikt om snel en efficiënt een voorstel op te bouwen
8,0
ALAIN DE JAGER, MONTAE & PARTNERS B.V.
maandag 28 maart 2022, 08:25
Goede cursus die je (weer) doet (na)denken, hoe zat het ook al weer?
8,0
JOOST BOELENS, KNGF
vrijdag 25 maart 2022, 14:45
Deze Cursus geeft je in 2 dagdelen een goed inzicht in hoe je een beleidsstuk schrijft en het ook gelijk kunt toepassen.
10,0
ARNO DE VLAMING, SKPO EINDHOVEN E.O.
vrijdag 25 maart 2022, 09:44
Op een interactieve manier werken aan leerdoelen om beter te leren rapporteren.
8,0
ALBIN FERWERDA, INTERPOLIS
donderdag 24 maart 2022, 15:22
Handige training met veel nuttige tips die je gelijk in de praktijk kun brengen.
8,0
JEFFREY DE ZEEUW, GREEN ENGINEERS
donderdag 24 maart 2022, 12:20
Een heldere training waarin je in korte tijd leert hoe je een tekst moet schrijven vanuit het perspectief van je doelgroep. Leesbaar, to the point en overzichtelijk.
8,0
JIM BLOEMEN, RABOBANK NEDERLAND
donderdag 24 maart 2022, 10:28
Aan de slag met eigen werk en dit proberen te verbeteren en daarover in discussie met collegas
9,0
JEANNETTE MICHELBRINK, INTERPOLIS
woensdag 23 maart 2022, 13:55
Veel geleerd over een logische opbouw van een PP presentatie en het visualiseren. Stijn is een prettige trainer die zich goed had voorbereid. Hij brengt de leerstof op een luchtige en zeker niet saaie manier over. Verder hield Stijn goed de energie in de groep in de gaten.
9,0
SYLWIA WRÓBLEWSKA, INTERPOLIS
dinsdag 22 maart 2022, 11:27
Praktisch toepasbaar!
9,0
MALOU CRUIJSEN, WONINGBOUWVERENIGING BERGOPWAARTS
maandag 21 maart 2022, 11:44
Het was een leerzame en nuttige training, gegeven door een fijne trainster.
10,0
JAN ARTS, WONINGBOUWVERENIGING BERGOPWAARTS
maandag 21 maart 2022, 09:07
Je leert duidelijke memo's en adviezen te schrijven die gemakkelijk te scannen zijn voor de oppervlakkige lezer en toch de informatie bevatten voor de lezer die graag de nodige achtergrondinfomatie heeft.
7,0
MARA VAN DEN NIEUWENHUIZEN, VEILIGHEIDSREGIO ZUID-LIMBURG
woensdag 16 maart 2022, 10:01
Nuttige training voor eenieder die zakelijk teksten opstelt. Enthousiaste trainster die zelfs via Teams iedereen bij de les wist te houden!
8,0
ALBERT LUBBERINK, GEMEENTE STADSKANAAL
dinsdag 15 maart 2022, 14:26
Een waardevolle training om effectief te adviseren
9,0
JANIEK DOORNBOS, TWENTSE KRACHT
maandag 14 maart 2022, 14:07
De training bevat praktische handvatten om betere beleidsteksten te schrijven. Ik heb veel geleerd wat ik kan toepassen in mijn dagelijkse werk. Niet alleen op het niveau van begrijpelijk schrijven, maar ook op het niveau van strategisch adviseren.
8,0
ROLAND SCHEPERS, GEMEENTE STADSKANAAL
dinsdag 8 maart 2022, 10:53
Uitstekende training waarbij je wordt geïnspireerd om na te denken over hoe je doelgroep jouw teksten leest en ervaart. Nadien kom je er achter dat je met minder woorden en zinnen meer impact kunt maken.
10,0
LIEKE PIJNACKER, NOVA COLLEGE
maandag 7 maart 2022, 16:10
Een heldere, leerzame en leuke cursus! Schrijven wordt leuk op deze manier. En niet onbelangrijk, je leert heel goed hoe je efficiënt schrijft. Onmisbaar als je het mij vraagt.
9,0
ELLES KEESOM, NOVA COLLEGE
maandag 7 maart 2022, 12:10
Constructieve, inhoudelijk en goed toepasbare training
8,0
INGRID UIL, GEMEENTE STADSKANAAL
maandag 7 maart 2022, 08:44
Een zeer leerzame cursus. Elke deelnemer wordt betrokken bij de lessen. Duidelijk uitleg, Eigen input die behandeld word.
9,0
JUDITH RIEMERSMA, GEMEENTE STADSKANAAL
maandag 7 maart 2022, 07:37
Duidelijke cursus waarbij er voor iedereen leermomenten zijn.
9,0
SVEN RUIGROK, OMGEVINGSDIENST MIDDEN-HOLLAND
vrijdag 4 maart 2022, 16:48
Goede inhoudelijke training en bewustwording van relatie schrijver en lezer. De begeleiding van Veerle was top!
8,0
TINA SOUISA, MINISTERIE VAN ECONOMISCHE ZAKEN EN KLIMAAT
vrijdag 4 maart 2022, 16:37
Ik vond het een leerzame training waarin goed uitleg geven werd over hoe je nog beter een boodschap kan overbrengen in je brief, mail of nota. Van de cursist wordt ook een actieve bijdrage gevraagd door bijv. een tekst in te leveren voor de cursus start en meedoen met de opdrachten tijdens de training.
9,0
RUUD KLEINMAN, HOOGHEEMRAADSCHAP DE STICHTSE RIJNLANDEN
vrijdag 4 maart 2022, 14:50
Prima training. Een aanrader voor organisaties die een verbeterslag willen maken voor het schrijven van heldere en duidelijke bestuursvoorstellen.
8,0
SHAHRAM HAGHIGHAT, OMGEVINGSDIENST MIDDEN-HOLLAND
donderdag 3 maart 2022, 13:45
Ik vond het een prima training. Heel veel geleerd over de chronische volgorde en de heldere formulering bij de opbouw van een adviesnotitie.
8,0
MATTHIJS BOEIJING, GEMEENTE STADSKANAAL
donderdag 3 maart 2022, 09:16
Deze training heeft me inzicht gegeven dat er veel veranderd is in de manier van schrijven t.o.v. hetgeen we eerder geleerd hebben. Daarnaast blijkt dat we nog te vaak te ambtelijk schrijven. En dit soms ook voor de 'verkeerde' doelgroepen.
8,0
IRIS DEN BLANKEN, USG FINANCE PROFESSIONALS
woensdag 2 maart 2022, 16:50
Het was een fijne training, waarbij veel praktische tips werden gegeven. Ik kon het direct toepassen!
8,0
KYARA OOSTERHOLT, MINISTERIE VAN ECONOMISCHE ZAKEN EN KLIMAAT
maandag 28 februari 2022, 09:31
De training is erg leuk. Ik ben ervan overtuigd dat iedereen, met elk schrijfniveau, iets nieuws leert tijdens de training. De training is met veel zorg samengesteld, en dat merk je aan zowel de trainer als aan de theorie die je bespreekt. Ook is het erg leuk dat je samen met andere collega's werkt aan verschillende kleine opdrachten. Zo leer je niet alleen de theorie toe te passen, maar leer je tegelijkertijd nieuwe collega's een beetje kennen.
9,0
HERMA MULLINK, MINISTERIE VAN ECONOMISCHE ZAKEN EN KLIMAAT
maandag 28 februari 2022, 09:29
praktisch toepasbare lesstof, prettige trainer en leuke opbouw
9,0
RENE TRUSCHEL, CEFETRA GROUP BV
vrijdag 25 februari 2022, 12:54
De training helpt je uitsteken om je verhaal eenvoudiger en in een goede structuur aan je lezende publiek over te brengen. Top.
8,0
LAURA HUIGENS, HOOGHEEMRAADSCHAP DE STICHTSE RIJNLANDEN
woensdag 23 februari 2022, 13:59
Leuke, nuttige training! Eigen casuïstiek om mee te oefenen aan de hand van duidelijke uitleg. Veel ruimte voor discussie.
9,0
MARISKA KLINKIEN, TWENTSE KRACHT
woensdag 23 februari 2022, 08:49
Erg handige training, structuur en tips zijn meteen toepasbaar op je eigen werk! Mijn teksten zijn een stuk overzichtelijker en beter leesbaar geworden. Erg waardevol.
8,0
YVONNE COLPAART, USG FINANCE PROFESSIONALS
dinsdag 22 februari 2022, 10:21
interactief, meteen toepasbaar, fijn dat in training 2 ook herhaalt werd wat je in de eerste training hebt geleerd!
9,0
ARJA HAGENAAR - DE JAGER, CEFETRA GROUP BV
maandag 21 februari 2022, 11:00
Goede training die tot denken aanzet om je teksten beter op te schrijven.
9,0
MARTIJN KOERS, TWENTSE KRACHT
maandag 21 februari 2022, 09:04
Super bedankt voor de training! Laagdrempelig, snel, to the point, leerzaam.
9,0
LOEK ESSERS, VEILIGHEIDSREGIO ZUID-LIMBURG
vrijdag 18 februari 2022, 10:50
Een fijne training aan de hand van eigen bestanden zodat verbeteringen herkenbaar zijn.
8,0
THEI WEELEN, VEILIGHEIDSREGIO ZUID-LIMBURG
donderdag 17 februari 2022, 11:10
Een erg leuke en vooral ook praktische training. De onderwerpen zijn direct toepasbaar in het eigen werk. De training wordt dan ook gegeven aan de hand van stukken die jezelf aandraagt. Wat mij betreft een succesformule.
8,0
RALF BLAAUWBROEK, ZILVEREN KRUIS (2)
donderdag 17 februari 2022, 08:32
Enthousiaste trainer, fijne voorbeelden en een leerzame ervaring.
8,0
FRANK MARECHAL, WONINGBOUWVERENIGING BERGOPWAARTS
woensdag 16 februari 2022, 16:00
Enthousiaste trainer en heldere adviezen.
8,0
GIJS GONS, NOVA COLLEGE
woensdag 16 februari 2022, 11:18
In twee middagen de bestaande kennis herhaald en opgefrist en kennis over nieuwe ontwikkelingen opgedaan
8,0
MICHIEL RAVE, VEILIGHEIDSREGIO FRYSLÂN
maandag 14 februari 2022, 10:14
Goede training, goede trainer en leerzaam!
8,0
BETTY BOUMA, VEILIGHEIDSREGIO FRYSLÂN
maandag 14 februari 2022, 10:01
Het geeft kort en bondig aan hoe je goede stukken moet schijven. Vaak door hele simpele trucjes toe te passen.
8,0
LAURA BOGAARTS, WONINGBOUWVERENIGING BERGOPWAARTS
maandag 14 februari 2022, 09:29
Ik vond het een hele leerzame, interactieve en prettige manier van training geven. Ik raad de training zeker aan.
8,0
THIJS HEUFF, WONINGBOUWVERENIGING BERGOPWAARTS
maandag 14 februari 2022, 08:16
Training is zeer leerzaam, vooral omdat er slablonen gemaakt worden van onze ingediende voorstellen.
8,0
YVONNE VAN COOTEN, WONINGSTICHTING WIERDEN EN BORGEN
vrijdag 11 februari 2022, 11:23
Een heldere en overzichtelijke training, gegeven door een zeer enthousiaste trainer. In de training leer je in korte tijd hoe je bondige en begrijpelijke interne stukken kunt schrijven. Dit levert direct meer schrijfplezier, meer leesplezier op en helpt om betere en duidelijke keuzes te maken in de organisatie.
9,0
ILSE BAKX, STC GROUP
donderdag 10 februari 2022, 18:09
Waardevolle training om te volgen als je sterke voorstellen of adviezen wil schrijven. De handige modellen en ezelsbruggetjes zijn gelijk toepasbaar. Deze ga ik blijven gebruiken in mijn werk. De trainers weten veel van het onderwerp en dagen je echt uit om anders na te denken en te schrijven. Én ze zorgen ook nog eens voor een leuke en gezellige sfeer tijdens de training!
9,0
ILONA BIEMOLT, VEILIGHEIDSREGIO FRYSLÂN
woensdag 9 februari 2022, 12:19
Leuke training, de stof werd leuk en interactief gebracht door de trainer. Vooraf was ik wat huiverig gezien de training online was, maar het is mij erg meegevallen. De 3,5 uur was zo voorbij...
9,0
KIM WORSELING, VEILIGHEIDSREGIO ZUID-LIMBURG
dinsdag 8 februari 2022, 07:42
Leuke en leerzame training. De tips waren direct toepasbaar in mijn werk. Zeker een aanrader!
9,0
JEANNETTE SYSWERDA, VEILIGHEIDSREGIO ZUID-LIMBURG
maandag 7 februari 2022, 14:10
Leerzame, onderhoudende en nuttige schrijftraining, die je leert rekening te houden met de ontvanger van jouw teksten en niet alleen met jouzelf.
9,0
ANNEMIJN SMIENK, VEILIGHEIDSREGIO FRYSLÂN
maandag 7 februari 2022, 12:40
De training is erg leerzaam. Voor elke deelnemer zit er interessante informatie bij die zij vervolgens mee kunnen nemen in hun dagelijkse werkzaamheden.
9,0
IRIS WEERHEIJM, NAUTUS
maandag 7 februari 2022, 08:46
Het is een fijne training vol praktische tips die je direct kunt toepassen als je een dag later aan je bureau zit te schrijven.
9,0
PATRICK OOMENS, BRABANT AQUADEMIE
donderdag 3 februari 2022, 13:50
Echt verhelderend en behulpzaam om los te komen van inhoud en efficiënt een punt te kunnen maken.
8,0
EMILE DRIESSEN, WOONSTICHTING SSW
donderdag 3 februari 2022, 13:24
Concrete training die praktische tips geeft hoe je adviezen kunt optimaliseren.
8,0
MEINDERT LUNENBORG, WONINGSTICHTING WIERDEN EN BORGEN
donderdag 3 februari 2022, 09:07
Een goede en leuke training die helpt structuur aan te brengen in de besluitvorming. Ik heb voor mijn leerdoelen sneller en puntiger schrijven hiermee weer iets verbeterd. Biedt duidelijke handvatten om hiermee verder te gaan.
8,0
MARIT BOUWMAN, WONINGSTICHTING WIERDEN EN BORGEN
donderdag 3 februari 2022, 08:42
De training was erg leerzaam: de theorie werd duidelijk uitgelegd en kan meteen in de praktijk toegepast worden. Een aanrader als je op zoek bent naar een duidelijke structuur in de stukken van jouw organisatie!
9,0
RAIMOND PETERS, ROC KONING WILLEM I COLLEGE
woensdag 2 februari 2022, 08:04
Verfrissend., Een aanrader voor iedereen die een meester is in lange complexe teksten met moeilijke en onnodige woorden. Je gaat hier voordeel en tijdwinst halen.
9,0
LILIAN HULZEBOS, WONINGSTICHTING WIERDEN EN BORGEN
dinsdag 1 februari 2022, 14:30
Leuke cursus qua inhoud, vorm en docent! Zelfs online goed te doen.
9,0
ROEL MOSER, TAURUS CORPORATE FINANCE
dinsdag 1 februari 2022, 09:51
Erg prettige cursus! Na deze cursus kun je je rapportagevaardigheden direct verbeteren!
8,0
INA POELMAN, GEMEENTE STADSKANAAL
dinsdag 1 februari 2022, 09:21
Ik vond het een leuke en leerzame training!
8,0
RENÉ VAN SWETSELAAR, RABOBANK GROEP
dinsdag 1 februari 2022, 09:09
Deze training heeft mij een aantal handvatten gegeven om mijn rapportages te verbeteren. En als 'bijvangst' verbeteren we ook onze overlegstructuur door de pyramidevorm.
9,0
JANNY SCHOLTE, GEMEENTE STADSKANAAL
maandag 31 januari 2022, 10:41
Leerzame interactieve training. Gericht op onze praktijk. Door de trainster werd goed geluisterd en meegedacht.
8,0
MARC KOENE, OMGEVINGSDIENST MIDDEN-HOLLAND
vrijdag 28 januari 2022, 16:24
Schrijven zodat de lezer je begrijpt, wie wil dat nou niet? Deze cursus hielp me daarbij.
8,0
SILVIA DASSEN, VEILIGHEIDSREGIO FRYSLÂN
vrijdag 28 januari 2022, 11:23
positief, veel geleerd en makkelijk te volgen
8,0
RIEMKE SPOELSTRA, MBO AMERSFOORT
donderdag 20 januari 2022, 12:11
De training is leuk, leerzaam, maatwerk en direct praktisch toe te passen.
9,0
ELLEN HOEGEN DIJKHOF, MBO AMERSFOORT
woensdag 19 januari 2022, 12:19
Het is een praktische training waar je in korte tijd leert hoe je helder en bondig informatie schriftelijk kunt delen. PS: ik ben benieuwd of de nieuwe schrijfstijl en het nieuwe memo voor lezers/beslissers gaat leiden tot verantwoorde besluiten.
9,0
RUTH POLMAN, MBO AMERSFOORT
woensdag 19 januari 2022, 08:38
De training was goed opgebouwd, interactief en leerzaam. Ook de trainster was kundig, luisterde goed en dacht mee. Zou het iedereen aanbevelen. De training is direct toepasbaar in de praktijk.
8,0
BÉ MEEMS, GEMEENTE STADSKANAAL
maandag 17 januari 2022, 12:52
Een training die wel waardevol is om te volgen
8,0
MARIEKE LANDMAN, BESTUURSDIENST (BSD)
maandag 17 januari 2022, 12:51
Ik heb met veel plezier de training overtuigende informatiebrieven gevolgd. Doordat ik van een afstandje met eigen collega's naar mijn werk heb gekeken, zie ik nu in waar mijn sterke en zwakke punten binnen het schrijven liggen. Door de training ben ik beter in staat snel 'to the point' te komen en zijn mijn zinnen scherper geworden.
7,0
MARCO CRUIJSSEN, EXANTE BV
maandag 17 januari 2022, 08:39
Een verhelderende training die inzicht geeft in de wijze waarop schrijven van rapporten en notities meer vanuit de lezer op te stellen zijn. Duidelijke opzet, heldere resultaten!
9,0
BJARNE MATON, EXANTE BV
woensdag 12 januari 2022, 09:50
Het was een zeer leerzame training. Ik heb geleerd om een tekst anders te benaderen. Dit moet je doen vanuit een lezer en niet per see vanuit jezelf als schrijver. Het proces wat je vooraf doet moet je in je bevindingen juist omdraaien.
9,0
IRIS KOKS, DIENST ONDERWIJS CULTUUR & WELZIJN (OCW)
maandag 10 januari 2022, 16:27
Heldere en duidelijke training. Nuttige informatie die goed toepasbaar is in de praktijk. Prettige manier van training geven door trainer ondanks digitale variant.
9,0
SAMANTHA SCHENNINK, DIENST ONDERWIJS CULTUUR & WELZIJN (OCW)
maandag 10 januari 2022, 14:45
Een leerzame en interactieve training met een toegankelijke trainer. Heldere en bruikbare vaardigheden geleerd om informerende en adviserende teksten op te stellen. Met aandacht voor een actieve schrijfstijl, uitnodigende layout en bondige zinnen. Ik kon de tips uit de training gelijk in de praktijk brengen en kreeg hierop veel complimenten. Zeker een aanrader!
9,0
BELMA AKARKAN-GUNES, DIENST PUBLIEKSZAKEN (DPZ)
maandag 10 januari 2022, 09:28
De training gaf duidelijk aan wat de aandachtspunten zijn in het schrijven, zeker een aanrader voor iedereen die regelmatig schrijft voor zijn/ haar werk.
9,0
SACHA VAN DEN DOOL, ALBERT SCHWEITZER ZIEKENHUIS
donderdag 23 december 2021, 14:12
Het is een training die online goed te volgen is. De training biedt een mooie combinatie van theorie en praktijk. Je gaat zelf aan de slag met je eigen teksten. Dit maakt de training direct effectief en zinvol!
9,0
SANNE DE VRIES, MBO AMERSFOORT
donderdag 23 december 2021, 13:05
Na het afronden van de Training Heldere beleidsteksten schrijven krijg je zin om aan de slag te gaan met het schrijven van een beleidsstuk. Aan de hand van praktisch toepasbare tips over o.a. de 30-secondenlijn en de formule voor het formuleren van de beslispunten, argumenten en kanttekeningen wordt het makkelijker op een gestructureerde wijze zelf een beleidstekst te schrijven. Aanrader voor iedereen die te maken heeft met het schrijven van dergelijke teksten!
9,0
ERWIN GORTS, PROVINCIE NOORD-BRABANT
woensdag 22 december 2021, 07:42
Een interactieve leerzame training gericht op jouw praktijk met direct toepasbare handvatten om je schrijven naar een hoger niveau te tillen.
9,0
BARBARA SMIT, MINISTERIE VAN ECONOMISCHE ZAKEN EN KLIMAAT
maandag 20 december 2021, 14:10
Goede duidelijke training. Het interactieve karakter maakt dat je echt leert van elkaar en daardoor de juiste opmaak onder de knie krijgt.
9,0
BRIAN NAP, GEMEENTE DEN HAAG
zondag 19 december 2021, 12:07
Echt een aanrader voor iedereen die (beleids)teksten schrijft! Ik heb heel erg veel geleerd van de tips en tricks gegeven tijdens de cursus. De laatste schrijfoefening was in mijn optiek het meest waardevol. Hier gebruik je alle geleerde kennis. Door oefeningen te doen met 'eigen teksten' breng je deze tips ook echt de praktijk in. De oefeningen zijn luchtig maar duidelijk zodat je goed gefocust bent op de verschillende onderdelen.
9,0
WESSEL HOLMAN, WONINGSTICHTING WIERDEN EN BORGEN
donderdag 16 december 2021, 12:04
Helder, leerzaam en nuttig. En dat alles met een lach gepresenteerd. Top!
8,0
KLAAS VAN GELDER, MINISTERIE VAN ECONOMISCHE ZAKEN EN KLIMAAT
woensdag 15 december 2021, 14:46
hele goede en actieve training om goed lezersgericht te schrijven, inclusief handige tips. ook goed als opfriscursus.
8,0
SHARON BOERS, BRABANT AQUADEMIE
woensdag 15 december 2021, 09:03
Leuke duidelijke training waar je veel van leert.
8,0
BERT GERRITSEN, MINISTERIE VAN ECONOMISCHE ZAKEN EN KLIMAAT
woensdag 15 december 2021, 08:30
Fijne training voor iedereen die teksten schrijven in zijn werk nodig heeft.
9,0
MARIKA RUINEN, MBO AMERSFOORT
dinsdag 14 december 2021, 12:57
Praktische en leuke training, aansluitend op de leerbehoefte.
8,0
GOIKJE SALVERDA, PROVINCIE FLEVOLAND
maandag 13 december 2021, 10:32
Helder training, goed afgestemd op het format van besluitvorming van de provincie.
9,0
LESLEY OSINGA, DIENST ONDERWIJS CULTUUR & WELZIJN (OCW)
maandag 13 december 2021, 09:20
Wat een prettige training; de trainster neemt je mee door haar eigen enthousiasme. Handige tips en tricks gekregen die je makkelijk toe kan passen. Schrijven wordt weer leuk!
8,0
MICHEL HEEMSKERK, VEILIGHEIDSREGIO ZUID-HOLLAND ZUID
maandag 13 december 2021, 08:59
Leuk en leerzaam
9,0
DIRK VAN DEN TILLAAR, AREA
zaterdag 11 december 2021, 12:42
Binnen drie sessies wordt een langdradig voorstel teruggebracht tot een beknopt en duidelijke adviesnota
8,0
MAAIKE VAN ORSOUW, AREA
vrijdag 10 december 2021, 12:05
Een training waarin je kritisch leert kijken naar je eigen schrijftstijl en vooraf leert na te denken over je tekstopbouw, inhoud en uiteraard rekening houdt met de doelgroep waarvoor je het schrijft.
9,0
KARIN VAN POPPEL, VEILIGHEIDSREGIO ZUID-HOLLAND ZUID
vrijdag 10 december 2021, 08:31
Fijne training onder deskundige instructeur.
9,0
ABDEL HALAG, DIENST ONDERWIJS CULTUUR & WELZIJN (OCW)
donderdag 9 december 2021, 10:50
Complimenten voor de trainer voor het verzorgen van een goede training, waar ik al veel nuttige en praktische zaken heb geleerd, en deze in de praktijk gelijk zo goed mogelijk toepas. In deze training wordt aandacht besteed aan de verschillende facetten van zakelijk schrijven: oriënteren, plannen, uitvoeren en reviseren. Bij zakelijk schrijven heb ik geleerd om geen lange inleiding/ zinnen te gebruiken. Ook niet te formeel/ onpersoonlijk, maar ook niet teveel over jezelf . Ik heb ook geleerd om mijn argumenten in te delen in informatieve relevante paragraaftitels en kopjes. Deze training is echter een must voor professionals die relevante kennis en vaardigheden nodig hebben bij het schrijven van sterke zakelijke correspondentie.
9,0
GIDEON HERTOG, MBO AMERSFOORT
donderdag 9 december 2021, 10:24
Steengoede training als je wil bereiken dat anderen nog meer warmlopen voor jouw ideeën.
9,0
THERESE DE JONG, MBO AMERSFOORT
donderdag 9 december 2021, 09:48
Een interessante training, ik heb er veel van geleerd. Leuke oefeningen, een ontspannen sfeer en een schrijver die spreekt uit ervaring.
8,0
JULIA EIJLANDER, NAUTUS
woensdag 8 december 2021, 09:07
Erg laagdrempelige training met een simpele uitleg van soms ingewikkelde stof, zodat het voor iedereen goed te volgen is. De gezelligheid met de trainer maakte het een feestje!
8,0
PETER-JAN DE KONING, ACHMEA INVESTMENT MANAGEMENT
maandag 6 december 2021, 17:32
Vlotte, relevante en inspirerende training die prettig confronterend is met eigen, vertrouwde stijl.
8,0
BAS VAN DER HELM, BESTUURSDIENST (BSD)
maandag 6 december 2021, 16:43
Leuke en leerzame training, waardoor je anders naar je eigen teksten gaat kijken. Het zorgt ervoor dat je je eigen tekst leest alsof je de ontvanger ervan bent, waardoor je beter kunt inschatten hoe je deze moet opstellen.
9,0
ELS GEURTS, BRABANT AQUADEMIE
maandag 6 december 2021, 11:40
Een cursus die je uit je eigen vaste gedachtenpatroon haalt en je formulering in geschreven stukken verbetert.
9,0
CARLA VAN GORSEL, DIENST ONDERWIJS CULTUUR & WELZIJN (OCW)
maandag 6 december 2021, 11:16
Goede training, waarbij ons praktische tips zijn gegeven om een helder stuk te schrijven. Ongeacht het soort tekst. Het is overal toepasbaar
8,0
WIM VAN DER HULST, BRABANT AQUADEMIE
maandag 6 december 2021, 10:54
Heel zinvol; ik kreeg zin om meer bestuursvoorstellen te schrijven!
9,0
JORIS VAN ERVE, BRABANT AQUADEMIE
zaterdag 4 december 2021, 22:31
Superleuke en nuttige training. Zelfs voor de meest doorgewinterde tekstschrijver een absolute aanrader
8,0
IRIS BERENDSEN, GEMEENTE RHENEN
vrijdag 3 december 2021, 14:29
Het was een fijne training waarin ik veel geleerd heb.
8,0
WILLEM VERSTEEG, OMGEVINGSDIENST MIDDEN-HOLLAND
vrijdag 3 december 2021, 13:56
Ik heb geleerd hoe ik een boodschap lezersgericht in plaats van schrijversgericht kan weergeven. Piramidevormig: beginnen met de kernboodschap, in plaats van een trechtervormige boodschap. Omdat ik dit al jaren anders gewend ben zal het nog wel even duren voordat dit in mijn systeem zit, maar ik zie het nut ervan in dus blijf ik oefenen.
8,0
HILKE VAN DEN ELSEN, BRABANT AQUADEMIE
vrijdag 3 december 2021, 12:16
Heel nuttige training, met eenvoudige tips kon ik mijn voorstel sterk verbeteren.
8,0
ALEX NOOIJEN, AREA
vrijdag 3 december 2021, 07:48
Een boeiende training waar je samen werkt aan een sterke communicatie.
8,0
DANNY NOTTEN, VNOG VEILIGHEIDSREGIO NOORD-OOST GELDERLAND
vrijdag 26 november 2021, 10:49
Inspringende training waar ervaring, kennis en voorbeelden goed samenkomen.
9,0
IRMA OONK, VNOG VEILIGHEIDSREGIO NOORD-OOST GELDERLAND
vrijdag 26 november 2021, 08:51
Een goede, verhelderende en praktisch toepasbare training.
8,0
MARRIT FORTANIER, COOPERATIE UNIVÉ U.A.
donderdag 25 november 2021, 15:20
concreetheid, direct toepasbaar, praktisch, laagdrempelig, leerzaam met oog voor je eigen vraagstukken kortom: een aanrader
8,0
GERJAN HONDORP
donderdag 25 november 2021, 10:13
Een praktisch ingerichte training die helpt om goede MT voorstellen te schrijven.
9,0
BOB VAN DEN WIJNGAARD, AREA
donderdag 25 november 2021, 08:48
Een fijne 3-daagse training die je de inhoud en tools geeft om snel je onderwerp met beslispunten, of discussiepunten, of ter informatie aan het management in een notitieformat te verwerken. Deze training vergemakkelijkt het schrijven van notities enorm!
9,0
RON VAN DE KLUNDERT, AREA
woensdag 24 november 2021, 12:22
Erg leerzame training met veel opfrismomenten (aha-erlebnis). Een erg prettige werkwijze door online in een portaal huiswerk te uploaden en dat vervolgens plenair tijdens de training te bespreken en ook actief te verbeteren.
9,0
KRISTIJAN CIVIC, PROVINCIE NOORD-BRABANT
dinsdag 23 november 2021, 17:16
Een hele interessante training die je in dagelijkse werkzaamheden meteen kunt toepassen. Het helpt je echt om helderdere beleidsstukken op te stellen.
8,0
ALEX VAN DER MEULEN, ACHMEA INVESTMENT MANAGEMENT
maandag 22 november 2021, 12:00
Een nuttige training voor iedereen die zijn of haar teksten beter wil afstemmen op de belangen van de lezer.
8,0
YORICK MICHELBRINK, PROVINCIE NOORD-BRABANT
maandag 22 november 2021, 11:41
Een cursus die een goede balans kent tussen theorie en praktijk, zodat de opgedane kennis ook toepasbaar is in je werk.
9,0
LAURA TIJSSEN, PROVINCIE NOORD-BRABANT
maandag 22 november 2021, 11:01
De training "Helder Schrijven" was zeer nuttig en heeft andere inzichten gegeven over tekst opbouw etc.
9,0
EDWARD KAPPÉ, PROVINCIE NOORD-BRABANT
maandag 22 november 2021, 10:29
De cursus 'Helder schrijven' is een heel waardevolle cursus om je teksten meer gestructureerd en lezersgericht op te stellen. Je krijgt veel waardevolle handreikingen en tips om meer impact met je teksten op de lezer te maken. Het is een interactieve cursus waarmee je de tips meteen in de praktijk kan toepassen. Deze cursus is voor iedereen die teksten schrijft, aan te raden.
8,0
VERONIQUE BRANDS, ACHMEA INVESTMENT MANAGEMENT
maandag 22 november 2021, 09:11
Ik vond het een praktische training en door het gebruik van eigen teksten ook direct toe te passen in de praktijk. Een goede combinatie van theorie en praktijkopdrachten.
9,0
DAPHNE VAN MEER, VEILIGHEIDSREGIO ZUID-HOLLAND ZUID
donderdag 11 november 2021, 09:49
Een heel waardevolle training! Perfecte combinatie tussen uitleg en het praktisch toepassen ervan. Gaat mij echt helpen in het duidelijker schrijven van teksten.
9,0
RALPH BROCHELER, WATERSCHAPSBEDRIJF LIMBURG
dinsdag 9 november 2021, 15:51
Goede training om snel inzicht te krijgen in het juist opstellen van adviesstukken.
9,0
RUUD ALBLAS, VEILIGHEIDSREGIO ZUID-HOLLAND ZUID
maandag 8 november 2021, 17:33
Praktisch toepasbare training met veel tips om helder te communiceren.
8,0
VINCENT PIJPE, COOPERATIE UNIVÉ U.A.
maandag 8 november 2021, 11:20
Een super leuke interactieve manier om te leren hoe je BBS schrijft. Door dat er gebruik gemaakt wordt van je (eigen) praktijkvoorbeelden is het makkelijk om de theorie echt toe te passen en snel te snappen.
9,0
ANOUSCHKA VAN DER KEUR, VEILIGHEIDSREGIO ZUID-HOLLAND ZUID
maandag 8 november 2021, 08:58
De training was zeer nuttig. Je leert echt kijken naar hoe kan ik eenvoudig, duidelijk en zeer overzichtelijk een brief maken. Heel veel praktische tips en feedback op wat je als huiswerk hebt ingeleverd waar je dan weer meer kon oefenen.
8,0
ANNE LEMS, GGD FLEVOLAND
maandag 8 november 2021, 08:46
De training was praktijkgericht en ging in op de vragen en problemen die wij als team hadden. Door de oefeningen met eigen teksten kon ik meteen gaan oefenen met de aangereikte theorie. Omdat we als team en in groepjes hiermee werkten, konden we met elkaar aan de slag met onze teksten uit de rapporten.
9,0
LUKA BASTIAANS, RAAD VAN STATE
woensdag 3 november 2021, 10:29
Goede training, waarmee je tools aangereikt krijgt om nog beter te leren schrijven.
9,0
ADRI SCHOKKER, COOPERATIE UNIVÉ U.A.
woensdag 3 november 2021, 08:54
Leerzaam en praktisch. Je leert om goed te letten op het belang van de opbouw en stijl voor het lezerspubliek. En je krijgt praktische handvatten hoe je adviezen toegankelijker kunt maken. Door dit te oefenen op eigen stuk leer je bovendien hoe je de tips kunt toepassen. En dat allemaal in korte tijd en goede sfeer. Wat wil je nog meer?
10,0
RONALD KRAUS, METROPOOLREGIO EINDHOVEN
dinsdag 2 november 2021, 18:28
Top training!
9,0
MIRANDA VAN DIJK, GEMEENTE RHENEN
dinsdag 2 november 2021, 12:31
Leuke training, enthousiaste begeleider, een aanrader voor jullie bedrijf!
9,0
SEBASTIAAN VAN RIJSWIJK, RAAD VAN STATE
dinsdag 2 november 2021, 10:18
Geode cursus. Laat je nadenken over eigen en andere teksten. Cursus leider creëert een goede sfeer. Zeker aan te raden voor iedereen die veel moet schrijven tijdens het werk.
9,0
CHRISTINE DIENDER, WOONCONCERN IJSSELHEEM
maandag 1 november 2021, 14:39
een prettige laagdrempelige cursus: een echte eye opener. een zeer geschikte cursus leidster.
9,0
ESTHER MOLLE, BRAINPORT DEVELOPMENT
zondag 31 oktober 2021, 17:26
het waren 2 inspirerende dagen Veel praktisch toepasbare tips gekregen van een trainer die kundig en met zichtbaar plezier de stof overbracht.
8,0
J-L. WITHAAR, METROPOOLREGIO EINDHOVEN
dinsdag 26 oktober 2021, 09:21
De training was goed georganiseerd. De Bijeenkomsten hadden een goede opbouw met wat theorie, uitleg, voorbeelden (ook van onszelf) en oefeningen. De trainster maakte er een goed geheel van, waardoor het leerzaam was maar ook gewoon leuk!
8,0
MAARTEN KEIJSERS, ACHMEA IT
maandag 25 oktober 2021, 13:13
Deze training leert je nieuwe gewoontes aan waardoor je een efficiëntere en effectievere schrijver wordt. De opfriscursus is af en toe nodig omdat het aanpassen van je gewoontes niet vanzelf gaat.
9,0
KATHLEEN CULLITY, GEMEENTE APELDOORN
maandag 25 oktober 2021, 12:07
De training geeft op een hele fijne manier een belangrijke en praktische basis voor het schrijven van heldere beleidsadviezen!
9,0
BELKOM, VAN JOEP, GEMEENTE APELDOORN
maandag 25 oktober 2021, 08:51
Zeer leuke en bovenal nuttige training!
8,0
GIJS GERRITS, MOOILAND
donderdag 21 oktober 2021, 17:25
Gewoon leuk, praktisch en echt handig voor je eigen werkzaamheden
8,0
TINE VEHOF, GEMEENTE HENGELO
maandag 18 oktober 2021, 12:08
Training was leerzaam, praktische tips en ondersteuning meegekregen om toe te passen in de praktijk.
10,0
SASKIA EIJKELHOF, RADBOUD UNIVERSITEIT
donderdag 14 oktober 2021, 09:54
Interessante workshop waarin je zin krijgt om te schrijven. Elke tekst kan beter en het is fijn om te weten waar dat aan ligt. Ook het feit dat dit voor iedereen weggelegd is, maakt het laagdrempelig en goed toepasbaar.
8,0
CORINA VAN DER VEER, HW WONEN
woensdag 13 oktober 2021, 21:42
De schrijftraining was zeer leerzaam en heel praktijkgericht. Je gaat aan de slag met je eigen notities en beleidsstukken. Die worden echt beter leesbaar nadat je de training hebt gevolgd! Online delen is prima.
8,0
MAARTEN DE BOER, RADBOUD UNIVERSITEIT
woensdag 13 oktober 2021, 14:43
Training met concrete handvatten waarbij het geleerde direct toepasbaar is in de werkpraktijk.
8,0
ED KOSTER, RADBOUD UNIVERSITEIT
woensdag 13 oktober 2021, 10:44
Interessante praktijkgerichte training.
8,0
MARK MOLENAAR, EVIDES WATERBEDRIJF NV
woensdag 13 oktober 2021, 10:43
Zeer interessant voor iedereen die voor zijn werk regelmatig rapportages op moet stellen in het Nederlands.
6,0
SONJA VAN HEIJNINGEN, LBP SIGHT
vrijdag 8 oktober 2021, 10:04
Een zeer leerzame training waarbij je leert actief te schrijven en het doel van een tekst zo goed mogelijk over te brengen bij de lezer. Erg leuk!
8,0
GEORDY VAN BUSSEL, STICHTING GOED WONEN GEMERT
donderdag 7 oktober 2021, 16:35
Heldere, complete training met bruikbare tips om tijdens het dagdagelijkse werk te gebruiken.
8,0
TIM VAN ES, BRINK GROEP
maandag 27 september 2021, 09:05
Leuke, interactieve en leerzame training.
8,0
WILLEM BRUGGINK, RABOBANK INTERNATIONAL
donderdag 23 september 2021, 17:12
Goede training met bruikbare tips en trucs voor degene die zich bezighouden met het schrijven van zakelijke documenten
8,0
LUUK RIETJENS, BRINK GROEP
donderdag 23 september 2021, 10:21
Ik vond de training erg leerzaam. Er zit een logische opbouw in de theorie waardoor het gemakkelijk te volgen is. Leuk dat je ook met collega's in kleine groepjes zelf aan de slag gaat met het nog beter maken van teksten. In de dagelijkse werksleur schiet dit er vaak bij in.
8,0
JASPER ANTEN, BRINK GROEP
donderdag 23 september 2021, 10:20
De training was zeer interessant en leerzaam. Iedereen denk goed te kunnen schrijven maar door middel van deze training ontvangt iedereen feedback die zowel op werk als in privé van toepassing kunnen zijn en je teksten naar een hoger niveau tillen.
8,0
WARD KUIJTEN, BRINK GROEP
donderdag 23 september 2021, 08:43
De training biedt handvatten die je helpen meer zelfvertrouwen te krijgen over je eigen schrijfvaardigheid. Hierbij heb ik voornamelijk geleerd dat het heel belangrijk is om te schrijven vanuit het perspectief van de lezer.
9,0
PIETER WIJNJA, RABOBANK GROEP
woensdag 22 september 2021, 13:10
De training leert je om goed na te denken voordat je begint te schijven.
9,0
KIRSTEN VRIESEN, RABOBANK ROTTERDAM
woensdag 22 september 2021, 09:24
top training
7,0
JEFFREY PETERS, BRINK GROEP
woensdag 22 september 2021, 09:18
Leerzame training om je teksten nog actiever en publieksgericht te kunnen schrijven. Door verschillende handige tips en tricks die de cursus mij heeft geleerd, kan ik deze gebruiken in mijn dagelijks werk.
8,0
DOMINIQUE BLEUEL, BRINK GROEP
dinsdag 21 september 2021, 17:20
Een leuke en vooral leerzame training. De trainer was enthousiast en zorgde voor een goede sfeer tijdens de training. Je krijgt goede tips om teksten beter te kunnen opstellen, structureren, en leesbaar te maken. De tips neem ik zeker mee in mijn eigen werk.
8,0
KOOS KLOK, RABOBANK GROEP
dinsdag 21 september 2021, 16:11
Ondanks een drukke agenda toch de tijd genomen om 2 dagen vrij te maken voor deze training. Bijzonder leerzaam, waar diverse handige schrijftips worden afgewisseld met oefeningen in kleine groepjes.
8,0
PETER FEIJEN, PROVINCIE NOORD-BRABANT
dinsdag 21 september 2021, 10:25
Een leerzame en heldere training, waarmee je direct in de praktijk je voordeel mee kunt doen.
9,0
PEGGY VAN 'T VEER, PROVINCIE NOORD-BRABANT
maandag 20 september 2021, 08:53
Goed opgebouwd, direct bruikbare schema's, met aandacht voor de verschillende invalshoeken van de deelnemers. Makkelijk bruikbare tools om ook digitaal toch een interactieve training te volgen.
9,0
LEONIE DE RAAD, OMGEVINGSDIENST ZUID HOLLAND ZUID
donderdag 16 september 2021, 14:32
Als een collega zich hardop afvraagt waarom ik daar zit, is dat een mooi compliment. Maar het compliment komt Nienke toe, wanneer na een halve dag blijkt dat ik juist veel geleerd heb!
9,0
SOLETTE PENNINGS-MONIZ, PROVINCIE NOORD-BRABANT
donderdag 16 september 2021, 14:16
Verhelderend, eyeopener. En vooral gebruik korte zinnen!
9,0
RUTGER EISING, OMGEVINGSDIENST ZUID HOLLAND ZUID
woensdag 15 september 2021, 12:04
prima cursus
9,0
MIKE BOTTINGA, OMGEVINGSDIENST ZUID HOLLAND ZUID
woensdag 15 september 2021, 09:32
De workshop Doeltreffend rapporteren is een leuke inhoudelijke en interactieve training om heldere teksten te schrijven waar je andere sneller duidelijk mee kan maken wat je wilt vertellen of wat je adviseert en waarom.
9,0
YVONNE VAN ZIJL, BOUWEND NEDERLAND
donderdag 9 september 2021, 15:57
Gevarieerde training met prettige interactie en leuke opdrachten.
8,0
INEKE BAKKER, WERKORGANISATIE LANGEDIJK EN HEERHUGOWAARD
donderdag 26 augustus 2021, 15:06
De training heet heldere en begrijpelijk teksten schrijven maar wordt ook door de trainer helder en begrijpelijk gegeven.
8,0
VANITY DE LEEUW, WERKORGANISATIE LANGEDIJK EN HEERHUGOWAARD
dinsdag 24 augustus 2021, 17:01
Fijne en heldere uitleg tijdens de Webinar. Iedereen wordt betrokken actief deel te nemen aan het gesprek en de te maken opdrachten. Ook beoordelen we elkaars tekst zonder oordeelvorming, omdat we niet weten bij wie de tekst vandaan komt. Ik kijk uit naar de te ontvangen feedback, zodat ik dit mee kan nemen in de toekomst. Ook vond ik de trainer duidelijk articuleren en uitleg geven, enthousiasme ook terug te zien in de video's van de ME learning.
8,0
MARIJE DUIVENKATE, WERKORGANISATIE LANGEDIJK EN HEERHUGOWAARD
maandag 16 augustus 2021, 17:01
vooral een praktische training afgestemd op mijn dagelijkse praktijk
9,0
NICOLE VAN BOXTEL, PROVINCIE NOORD-BRABANT
maandag 9 augustus 2021, 10:38
Ik vond de training echt zinvol. Heldere uitleg over hoe je het beste aan een tekst kan beginnen over structuur maar ook over gebruik van woorden.
8,0
JW VAN DER KAM, BRINK GROEP
maandag 2 augustus 2021, 09:59
De training is mij erg goed bevallen. Iedereen begrijpt het belang van geschreven teksten, waaronder ook mails vallen. Ik dacht hier al sterk in te zijn, maar met de handvatten uit de training denk ik nog beter na over doel, doelgroep, structuur, e.d. waardoor ik meer kan bereiken in mijn rol als consultant.
9,0
JAN WILLEM VIJFHUIZE, GEMEENTELIJKE ACCOUNTANTSDIENST (GAD)
dinsdag 27 juli 2021, 11:35
Zeer professioneel en vakkundig opgezet!! En daardoor heel leerzaam!!
8,0
LUSANNE SMINK, PEELRANDWONEN
dinsdag 27 juli 2021, 10:18
Top! Heel leuk en leerzaam, echte aanrader!
8,0
RAMON GROOTE, PROVINCIE NOORD-BRABANT
maandag 19 juli 2021, 09:13
Dit was een interactieve en zeer leerzame training! Het is vooral ook heel praktisch: je krijgt veel tips waarmee je direct aan de slag kunt bij het schrijven van je eigen heldere teksten
8,0
DANIËLLE WILMSEN, PROVINCIE NOORD-BRABANT
donderdag 15 juli 2021, 09:44
Een fijne, korte training! Je kunt meteen aan de slag met de tips en tricks die je krijgt.
9,0
ELISE VAN GRINSVEN, PROVINCIE NOORD-BRABANT
woensdag 14 juli 2021, 14:29
Ik vond het erg fijn om met praktijkcases aan de slag te gaan. Ik heb daardoor veel tips gekregen om mijn eigen teksten te verbeteren en beter leesbaar te maken. Het is een inspirerende training die mij veel energie gaf. De tijd van een training vloog voorbij. Dat is voor mij altijd een goed teken. Wil je je eigen teksten een boost geven, dan raad ik je deze training aan om te volgen. Je krijgt er zeker geen spijt van.
9,0
PETER AMMERLAAN, VEILIGHEIDSREGIO UTRECHT
woensdag 14 juli 2021, 08:56
Korte krachtige training voor het schrijven van korte effectieve adviezen.
8,0
DENISE HUIZING, BRINK GROEP
maandag 12 juli 2021, 18:23
Ik vond de training erg waardevol om twee redenen. Ten eerste is het enorm prettig om het geleerde direct in de praktijk te kunnen toepassen. Ten tweede was de trainer enthousiast en betrokken bij de groep deelnemers, waardoor het ook een hele plezierige ervaring was om met elkaar lekker aan de slag te gaan met het verbeteren van onze schrijfvaardigheden.
8,0
GIJS GROENSMIT, DIENST SOCIALE ZAKEN EN WERKGELEGENHEIDSPROJECTEN (SZW)
maandag 12 juli 2021, 12:50
Training geeft snel en concreet handvaten bij het goed schrijven van teksten.
8,0
TENTHOF VAN NOORDEN, T. (TAMARA), BRINK GROEP
maandag 12 juli 2021, 10:06
Ik vond de training erg leerzaam, nuttig en met veel aandacht gegeven.
7,0
BRITT GUBBELS, BRINK GROEP
maandag 12 juli 2021, 09:00
Ik vond de training erg leerzaam, leuk om de geleerde theorie toe te passen op onze eigen geschreven teksten.
10,0
ANGÉLIQUE STAAL, BRAINPORT DEVELOPMENT
woensdag 30 juni 2021, 08:54
Leerzame, zinvolle, actieve en leuke training, ik was van voor tot achter actief betrokken.
9,0
TIM VAN DANTZIG, SVB SOCIALE VERZEKERINGSBANK
maandag 28 juni 2021, 21:23
Praktisch ingestoken, korte en krachtige training op maat, waarmee ik direct mijn schriftelijke boodschappen beter kan overbrengen op mijn doelgroep.
9,0
IRIS MIDDEL, GGD FRYSLÂN
maandag 28 juni 2021, 08:42
De training is absoluut aan te raden. De afwisseling van theorie, opdrachten en oefeningen zorgden ervoor dat de middagen zo voorbij vlogen. De sfeer was luchtig en laagdrempelig. Alles wat de trainer heeft uitgelegd is echt meteen in je werk toe te passen.
9,0
OLAF ACHTERBERG, CENTRALE DIENSTVERLENING
maandag 28 juni 2021, 08:00
De training heeft me in korte tijd veel geleerd. Er werden veel concrete tips gegeven, waardoor ik meteen verbeteringen in mijn eigen teksten kon aanbrengen. De combinatie van een enthousiaste docent en overzichtelijke stukken theorie, afgewisseld met toepassingen in de praktijk, zorgde voor de perfecte afwisseling van leuk en leerzaam.
8,0
MICHAEL VAN THIEL, CENTRALE DIENSTVERLENING
maandag 21 juni 2021, 16:32
Erg leuk om te doen. Onbewust leer je in korte tijd heel veel over het belang van het op een juiste manier opstellen van een tekst.
8,0
ROBERT SCHOLTEN, GEMEENTE DEN HAAG
maandag 21 juni 2021, 10:39
Hele praktische en direct toepasbare kennis en informatie.
8,0
TOM VAN LIESHOUT, STAEDION
zondag 20 juni 2021, 23:20
Gewoon een prima training. Er is een heldere en enthousiaste uitleg. Je wordt echt betrokken bij de les en er is genoeg te doen.
9,0
NIEK BOSSERS, EVIDES WATERBEDRIJF NV
vrijdag 21 mei 2021, 15:49
Een goed gestructureerde, interessante en leerzame cursus. De hoge mate van interactiviteit zorgt voor een lage drempel voor het stellen van vragen.
8,0
MARION WALENBOER, HW WONEN
woensdag 19 mei 2021, 16:25
De training was naast leerzaam, interactief en gemakkelijk te volgen.
8,0
MIRANDA VAN ELK, GEMEENTELIJKE ACCOUNTANTSDIENST (GAD)
donderdag 8 april 2021, 11:57
Bijzonder om te zien en te leren hoe je teksten veel leesbaarder worden door het toepassen bepaalde regels. Deze regels helpen ook degene die niet zo goed kunnen schrijven. De tijd die het kost om dit je eigen te maken, is het absoluut waard.
8,0
TRANG THI DOAN DANG, DE HEUS VOEDERS BV
woensdag 31 maart 2021, 19:41
This is my good opportunity to join the writing attractive articles training course. It helps me to reognize what I want to tell to readers and more confident in writing an attractive topic. Thank you for organizing such a nice course and hope it can be continued in the future. It is short but very useful and practical!
10,0
NINA MENDELS, GEMEENTELIJKE ACCOUNTANTSDIENST (GAD)
maandag 29 maart 2021, 09:44
Vernieuwende cursus: duidelijke structuur, inspelen op taalniveaus. veel interactie, persoonlijke feedback én je aangeleverde teksten worden verwerkt in het cursusmateriaal.
9,0
MARIANNE VAN DER ZEE, LANDSTEDE GROEP
donderdag 25 maart 2021, 09:06
Goede mix van theorie en feedback op eigen stukken door een prettige en bekwame trainer.
8,0
MEI-YIN TJIN A LIEN, GEMEENTE DEN HAAG
dinsdag 23 maart 2021, 16:10
Ik vond de training erg goed opgezet. Er was afwisseling van live met trainer in groepsverband theorie behandelen en online en interactief oefenen en daarnaast offline individueel zelf nog een keer door de theorie en oefeningen doen.
9,0
ERIC VAN ZUNDERT, VEILIGHEIDSREGIO MIDDEN- EN WEST-BRABANT
vrijdag 5 februari 2021, 17:25
Training is erg zinvol. In een relatief korte tijd leer je duidelijker schrijven. veel tips en goed naslag werk In een veilige leeromgeving een heel prettige manier om je te verbeteren in het schrijven van notitie, rapporten en mail
7,0
MONIEK LEERTOUWER, ALBERO ZORGGROEP
vrijdag 5 februari 2021, 12:00
Fijne cursus, waarbij je veel passende tips krijgt. Tips die je kan toepassen in je eigen manier van schrijven.
9,0
ROEL PET, BRABANT WATER N.V.
vrijdag 5 februari 2021, 08:19
De combinatie van lesstof, trainer en groep maken dat deze training een aanrader is om te volgen. Corona en Online deelnemen hebben geen invloed gehad op het eindresultaat.
8,0
JACQUELINE SCHOLTENS, ZORGGROEP SINT MAARTEN
donderdag 4 februari 2021, 08:55
Rapporteren is een goede training voor mensen die zich veel met taal en tekst bezighouden. Je leert tijdens de training veel over de opzet van een tekst en de leesbaarheid voor je doelgroep.
8,0
ROBIN HAM, ALBERO ZORGGROEP
woensdag 3 februari 2021, 17:32
De training helpt mij om lezersgerichte teksten te schrijven, die zorgen dat ik professioneler en daadkrachtiger over kom. Ik gebruik minder woorden, maar ik breng mijn boodschap beter over.
8,0
BIANCA MEERLO, GEMEENTE DEN HAAG
vrijdag 15 januari 2021, 17:07
kort en krachtig, helder en duidelijke informatie. Enthousiaste trainster
7,0
TOM MENSINK, UWV
vrijdag 15 januari 2021, 11:31
Goede training. Heldere uitleg en tips voor verbeteren schrijfstijl. Meer naar de lezer toe schrijven in plaats van je hoofd leeg schrijven.
7,0
CYNTHIA SCHUURMAN, GEMEENTE DEN HAAG
donderdag 7 januari 2021, 09:54
De training geeft goede tips hoe het schrijven van stukken kan verbeteren.
8,0
MARTINE BOEREE, ROC VAN AMSTERDAM
zondag 27 december 2020, 14:38
Ik vond het echt een hele leuke, leerzame en nuttige training! Helemaal op maat gemaakt en een mooie verdeling tussen zelfstudie en online lessen. De vorm en inhoud van de training hebben mij echt verder geholpen.
8,0
ARIE-JAN AALBERTSEN, UWV
donderdag 24 december 2020, 15:48
De training geeft je aan de hand van een duidelijke structuur/theorie de mogelijkheid om goede rapporten te schrijven.
8,0
LINDA VAN DER MEULEN, SERVICECENTRUM DRECHTSTEDEN
maandag 21 december 2020, 08:37
Meerwaarde aan je dagelijkse communicatie!
8,0
YVONNE VAN ALMKERK, SERVICECENTRUM DRECHTSTEDEN
donderdag 17 december 2020, 13:21
Zinvol, goede inhoud, effectief. En ook gewoon leuk!
7,0
W. DE JONGE, SOCIALE DIENST DRECHTSTEDEN
maandag 7 december 2020, 15:41
Ik vond het super, dat de cursus op maat gemaakt was. Onze eigen standaard teksten en rapportages kwamen aan bod. Genoeg stof tot nadenken om onze teksten te veranderen naar duidelijke taal van vandaag. Dat in tegenstelling tot de wat ouderwetse taal die we zelf veelal gebruiken.
8,0
ROB BUNSCHOTEN, UWV
maandag 7 december 2020, 10:52
De training geeft inzicht in het helder en gestructureerd formuleren van teksten, zodat de boodschap duidelijk overkomt en naar de lezer is gericht.
8,0
RINSKE HOFSTE, GEMEENTE ENSCHEDE
maandag 7 december 2020, 08:09
Een nuttige en inzichtelijke training. Je gaat patronen ontdekken in teksten die je voorheen nog niet zag of op die manier wist op te schrijven. Het zorgt voor veel inzicht waardoor het schrijven van een voorstel steeds makkelijker gaat.
7,0
MARK HENGEVELD, GEMEENTE NIJMEGEN
dinsdag 1 december 2020, 20:25
Leuke leerzame training
8,0
PAUL SCHENKELS, GEMEENTE NIJMEGEN
dinsdag 1 december 2020, 10:25
Een prettige training. Compact en goed te volgen. Redelijke tijdsinvestering.
7,0
DENNIS RIGTER, HOGESCHOOL ROTTERDAM
maandag 30 november 2020, 10:29
Anja heeft veel ervaring op het gebied van communiceren en komt ook met leuke voorbeelden. Ze kan zich snel inleven in verschillende vraagstukken en daar ook inhoudelijk op reageren.
8,0
JEFTA TEN KAATE, VEILIGHEIDSHUIS HAAGLANDEN
maandag 23 november 2020, 16:02
Een heldere en bondige training met praktische handvatten.
8,0
INEKE HOMMEL, SOCIALE DIENST DRECHTSTEDEN
donderdag 29 oktober 2020, 11:57
De training biedt veel nuttige aanknopingspunten. Daarmee kun je de boodschap van je tekst nog duidelijker overbrengen op je lezer, zonder daar te veel woorden aan vuil te maken.
10,0
RON WIESSNER, GEMEENTE DEN HAAG
maandag 26 oktober 2020, 09:40
Deze cursus geeft bruikbare inzichten in het schrijven, maar ook vooral hoe je in dienst van de lezer schrijft. Tijdens het schrijven kan je dit nog wel eens uit het oog verliezen. Deze cursus geeft mooie inzichten om doelgericht en duidelijk te werken. Direct Duidelijk is een passende naam voor de cursus. Bedankt!
8,0
SASKIA FLESSEMAN, MITROS
dinsdag 20 oktober 2020, 14:39
Hik je ook wel eens aan tegen die ene notitie die je moet schrijven? Waarin je de directie wilt overtuigen van jouw advies? In de training Beleidsmatig schrijven leer je precies hoe je dit aanpakt. Hoe je ervoor zorgt dat de lezer binnen enkele minuten weet wat jouw voorstel is. En wat je argumenten hiervoor zijn. En dan ook nog in eenvoudige, lekker leesbare taal. Het is een nuttige training met een enthousiaste trainer, veel tips en leuke oefeningen. Resultaat: jij blij, de directie blij en je voorstel overgenomen!
8,0
JONATHAN SCHIMMEL, EVIDES WATERBEDRIJF NV
vrijdag 2 oktober 2020, 11:14
Deze training helpt om je een duidelijke richtlijn te geven voor mail, e-mail en rapporten. Je leert valkuilen in je eigen schrijfstijl te herkennen en hoe je deze valkuilen ontwijkt. De trainer is enthousiast en bekwaam in het positief begeleiden naar verbeter punten in je schrijfstijl. De training leert je ook om versteende en verouderde schrijfstijlen te verbreken. Ook is het een goede opfrisser voor je Nederlandse taalgebruik.
9,0
CHRIS DE HAAN, HAAG WONEN
woensdag 30 september 2020, 10:48
Prima training. De lesstof kun je direct in praktijk brengen. De beleidsstukken worden echt beter, beknopter en duidelijker.
9,0
PRISCILLA MEIJER, BEFRANK
woensdag 9 september 2020, 10:42
Ik vond het een interessante cursus. Ik denk dat deze cursus absoluut een waarde zal hebben voor mijn verdere carriere bij BeFrank en bij het schrijven van de teksten de tips van de trainer in mijn achterhoofd houdt.
7,0
BRIAN B. SCHAIK, SOCIALE DIENST DRECHTSTEDEN
dinsdag 8 september 2020, 12:37
Het was een leerzame training, waarbij er veel handvatten zijn aangereikt, welke makkelijk en duidelijk toepasbaar zijn in de praktijk. Dit komt ten goede voor zowel jezelf, de collega's, maar het belangrijkste... voor de klant!
8,0
BARBARA DE LANGE, VERENIGING VAN NEDERLANDSE AUTOLEASEMAATSCHAPPIJEN
dinsdag 8 september 2020, 09:13
De training was leerzaam en confronterend. Omdat er veel verschillende aspecten behandeld worden (brede leerstof) is de training geschikt voor een grote doelgroep en niet alleen voor personen die van schrijven hun beroep gemaakt hebben.
8,0
GUY THOMS, DAMEN SCHELDE NAVAL SHIPBUILDING
woensdag 19 augustus 2020, 14:25
Goede cursus die snel toepasbaar is in de praktijk. Er wordt gewerkt aan een beter resultaat door middel van een aantal handige tips, trucs, of hoe je het ook wilt noemen. Het is behapbaar en toepasbaar.
7,0
RAPHAËL JANSSEN, REGIONALE UITVOERINGSDIENST ZUID-LIMBURG
dinsdag 18 augustus 2020, 14:54
Er wordt op een fijne manier les gegeven waardoor de behandelde leerstof goed blijft hangen. Ook wordt elke les de voorgaande lessen kort herhaald.
8,0
BIANCA DOMPIG, SOCIALE DIENST DRECHTSTEDEN
dinsdag 18 augustus 2020, 14:50
De training was helder en duidelijk en gaf genoeg voorbeelden wat juist wel en niet te doen.
8,0
JAN JIRKA RIJSDIJK, MITROS
dinsdag 18 augustus 2020, 12:13
Je boodschap overbrengen is een koud kunstje. Door de nuttige tips ben ik slimmer gaan schrijven. Ik kan mij nu beperken tot de meest essentiële informatie die de lezer nodig heeft. Deze digitale training is een uitstekend alternatief voor het ouderwetse klaslokaal. Bedankt voor de tips.
8,0
STEPHANIE HOMMELS, SOCIALE DIENST DRECHTSTEDEN
woensdag 15 juli 2020, 09:25
Leerzaam. efficiënt en effectief.
8,0
NIEK VAN LOPIK, SOCIALE DIENST DRECHTSTEDEN
maandag 6 juli 2020, 14:41
Informatief en uitdagend! Je moest echt aan de slag en dat was soms hard werken. Het voordeel hiervan is dat ik het niet snel zal vergeten en het geleerde probeer toepassen in mijn teksten.
8,0
ALMA WIRODIKROMO, SOCIALE DIENST DRECHTSTEDEN
woensdag 24 juni 2020, 15:52
Met deze training ben je minder tijd kwijt aan rapporteren. Je leert hoe je een verslag/rapportage kan opbouwen. Maar ook hoe je beknopt, gestructureerd en duidelijk een rapport schrijft.
8,0
BARBARA SEELT, GEMEENTE BREDA
woensdag 3 juni 2020, 11:27
Met mijn collega's heb ik de digitale training Rapporteren in Klare Taal gevolgd bij Loo van Eck. Een aanrader! Afwisselende opzet, feedback op eigen teksten en veel nuttige tips waar ik echt wat aan heb. Bedankt!
8,0
HEDWIG ELDERS, RBO GRONINGEN
maandag 24 februari 2020, 11:01
Deze training zorgt ervoor dat lezers van jouw document snel de benodigde informatie vinden. De informatie is helder beschreven en heeft een kop en staart. Het levert ook tijd op zodat je weer ruimte krijgt voor andere zaken.
10,0
JOLANDA SIJBEN, RIJN IJSSEL
dinsdag 11 februari 2020, 09:30
Training van een hoogopgeleide docent die vol enthousiasme haar visie en les geeft dat is afgestemd op de unieke leerdoelen, ervaringen en het kennisniveau van de deelnemers. De vorm van de training is interactief, waarbij theorie wordt afgewisseld met opdrachten, oefeningen, casusbesprekingen, zodat de opgedane kennis direct in de praktijk kan worden gebracht. In de trainingen is ruimte en aandacht voor persoonlijke inbreng van de deelnemers, waardoor de lesstof kan worden gelinkt aan de dagelijkse (werk-) situatie van de deelnemers. Een aanrader voor een ieder die graag een uitermate goed verzorgde training wil krijgen op het gebied van communicatie!
9,0
INEKE WINKELS, MAZARS NEDERLAND REGISTERACCOUNTANTS
vrijdag 13 december 2019, 09:16
Had ik het maar eerder gedaan! Eindelijk zicht gekregen op waar het in het schrijfproces mis ging. Plezierige leeromgeving, maatwerk door geboden ruimte voor je eigen challenges, pragmatisch. Uit materiaal voor en achteraf blijkt veel zorg en aandacht voor vasthouden effect. Een aanrader dus.
9,0
STEFAN SCHUILING, STICHTING ZORGEVALUATIE NEDERLAND
vrijdag 29 november 2019, 09:13
Ik heb een zeer leerzame tweedaagse cursus Rapporteren gevolgd. Aan de hand van je eigen teksten leer je efficiënt en prettig leesbaar te schrijven. Mijn lezers zijn er bij gebaat, omdat de structuur en schrijfstijl aansluit bij hun vragen. Het scheelt mij ook tijd bij het schrijven.
9,0
CHRISTEL VOS, DIVISIE SCHADE && INKOMEN
vrijdag 27 september 2019, 09:51
Wil jij doeltreffend rapporteren? In twee dagen leer jij om jouw rapporten helder, kort en krachtig te schrijven. Is dat iets voor jou? Schrijf je dan nu in.
8,0
KRIS PATTIIHA, TALENT & PRO
maandag 15 juli 2019, 18:30
Deze cursus geeft je het gevoel dat je iets al heel je leven fout doet, maar weet dat op een leerzame, positieve en vooral leuke manier aan het licht te brengen. De cursus zorgt ervoor dat jouw tekst niet dertien uit een dozijn is, maar de tekst die iedereen fijn vindt om te lezen. je leert schrijven vanuit het perspectief van de lezer en niet van de schrijver.
9,0
INGE MARINUS, QUALOGY
vrijdag 28 juni 2019, 09:51
De training geeft veel handvatten voor een gestructureerde aanpak van het schrijven van een rapport. Deze kennis kun je direct toepassen in je dagelijkse werk en niet alleen voor rapporten, maar ook voor andere teksten zoals emails.
9,0
QUEENIE NETTEB, TALENT & PRO
donderdag 30 mei 2019, 11:40
Een fijne cursus! De informatie is niet alleen bruikbaar voor het schrijven van cdd rapporten, maar ook toepasbaar bij het schrijven van bijvoorbeeld e-mails. De manier waarop de opdrachten zijn vormgegeven zijn actief, luchtig en niet traditioneel. Door deze aanpak is de leerstof bij mij blijven hangen, ook na een lange werkdag.
8,0
DENNIS VAN PAASSEN, VEILIGHEIDSREGIO HAAGLANDEN
woensdag 6 maart 2019, 11:54
Deze opleiding is echt een aanrader als je op een snelle en eenvoudige manier meer lezersgericht wil leren schrijven. Hetgeen wat je tijdens de opleiding leert is direct toepasbaar in de praktijk.
8,0
LISA SPREEUWENBERG, SYNTHESE
donderdag 7 februari 2019, 15:59
De training heeft mij weer stappen laten zetten in het schrijven van een rapportage. Een rapportage schrijven was voor mij een hels karwei. Ik wist niet hoe ik moest beginnen en vaak hield ik het zo kort en krachtig dat het er niet duidelijker op werd. Door schrijftips, die naar voren kwamen door er eerst zelf eens over na te denken, werd het schrijven steeds makkelijker. Ik merkte dit in de oefenteksten die ik schreef voor de training. De tips vind ik zo waardevol dat ik het ook leuk vind om dit met andere te delen.
8,0
JOSÉ RÁTKAI, NOORDWIJKSE WONINGSTICHTING
maandag 28 januari 2019, 08:30
Leuke, leerzame training wat op een zeer prettige manier werd gegeven. Het schrijven volgens een werkplan en het piramidemodel geeft het schrijven meer structuur. Op deze manier kun je ook duidelijk de boodschap overbrengen waardoor je overbodige informatie die er eigenlijk niet toe doet kunt schrappen. Ik heb er in ieder geval heel veel zin om mijn volgende stuk op deze manier op papier te zetten!
8,0
MAIKE WILLUNAT, COMBINATIE JEUGDZORG
maandag 15 oktober 2018, 09:23
Het inbrengen van je eigen teksten en hiermee tijdens de cursus te werken, geeft snel inzicht en maakt dat de training direct aansluit bij je eigen praktijk.
9,0
LEONIE BROUWER, INSTITUUT FYSIEKE VEILIGHEID (IFV)
donderdag 19 juli 2018, 14:11
Loo van Eck een goed taalkundig bureau die op maatgemaakte trainingen maakt. Als je meer bewust wilt zijn en wilt leren over het schrijven en opbouwen van (zakelijke) teksten dan kan ik het taalbureau Loo van Eck absoluut voor een training aanraden. Enthousiaste, vakgerichte mensen die stap voor stap met jou een mooie training kunnen opstellen waar het hele team van kan leren.
10,0
JAN BREEDVELD, OMGEVINGSDIENST ZUID HOLLAND ZUID
vrijdag 6 juli 2018, 10:22
Deze cursus is een regelrechte aanrader. Binnen een 3 dagdelen schrijf je heldere en toegankelijke adviezen en e-mails, helemaal van deze tijd! Doen!!!
9,0
WILLEM VAN DRONGELEN, EVIDES WATERBEDRIJF NV
maandag 25 juni 2018, 07:38
Met doeltreffend rapporteren kan je beter prioriteren. Kijk wat is je doel en doe niet te veel op je gevoel. Werk niet als een trechter, want dan wordt je resultaat alleen maar slechter! Pak de 30 seconden lijn, want dat vindt jouw lezer fijn! Hoe kan je dit in 2 lessen leren? Schrijf je nu in voor de cursus doeltreffend rapporteren!
8,0
JULIKAH CORNELISSE, GGD NOORD- EN OOST-GELDERLAND
maandag 18 juni 2018, 08:37
Bij Loo van Eck kan je diverse nota's leren schrijven: informatienotie, discussienotitie en adviesnotitie. Je leert het belang van lezersgericht schrijven en past dit tijdens de training de toe. Aan de hand van eigen praktijkvoorbeelden, krijg je commentaar op je notities. Dit werkt heel motiverend. Tijdens de training wordt je vanuit een open, niet - oordelende wijze getraind.
9,0
WILLY DE VISSER, TALENT && PRO
zaterdag 9 juni 2018, 14:50
Loop je vast in het schrijven van rapporten? Zie je dat je tekst niet lekker loopt als je het nog een keer naleest? Stuur je een e-mail en krijg je niet meteen de antwoorden die je wilt hebben? Dan is deze cursus wat voor jou! In korte tijd leer je teksten duidelijker te structureren en informatie zo op te schrijven dat een lezer meteen ziet wat je wilt en bedoelt. Tijdens de korte cursus leer je veel door te doen, door het zelf produceren van teksten en problemen in teksten te ontdekken en te verbeteren. Via grappige spelvormen ga je inzien wat je doet als je een tekst schrijft en begrijp je hoe je het beter kunt aanpakken. De cursus is dus lekker interactief. Zeker een aanrader!
8,0
KRISHAN KOELFAT, TALENT && PRO
vrijdag 1 juni 2018, 13:55
Deze cursus geeft je nieuwe inzichten die je in het dagelijks leven kan toepassen, zowel op het werk als privé.
8,0
KARIN ANSING, BIGA GROEP
woensdag 30 mei 2018, 14:41
Ik heb de training ervaren als praktisch en bruikbaar voor mijn werk. Door de afwisseling van theorie, praktijk en oefeningen geeft het een mooie mix. Ook kun je het geleerde direct toepassen!
8,0
KARIN CORTENBACH, SYNTHESE
woensdag 30 mei 2018, 08:35
Worstel jij ook met het schrijven van een voorstel voor het MT/RvT? Volg dan de training rapporteren. Wat geeft de training je: - tips die je meteen kunt toepassen; - positieve feedback op je eigen geschreven stuk; - uitwisseling met mede-cursisten. Mij gaf het veel energie en het levert tijd op in de praktijk!
8,0
MARLIES KOOPS, GEMEENTE ZWARTEWATERLAND
dinsdag 3 april 2018, 10:51
Een gezellige schrijftraining die ook nog eens leerzaam is? Dat kan via Loo van Eck! Samen bezig gaan met teksten die daadwerkelijk gebruikt worden en samen kijken hoe dingen anders kunnen, het kan via de schrijftraining. Leuk en leerzaam!
7,0
LINDSAY MOKARSO, TALENT && PRO
donderdag 22 maart 2018, 22:10
Met haar enthousiasme en humor zorgt Sophie Scheel ervoor dat de tijd zo voorbij vliegt na ook een lange werkdag achter de rug te hebben!
8,0
FEMKE VAN DIJK-KLOOSTERMAN, GEMEENTE ZWARTEWATERLAND
donderdag 22 maart 2018, 09:50
De cursus van Loo Van Eck is erg leerzaam en leuk. Je leert in duidelijke, begrijpelijke taal schrijven. De opdrachten zijn aantrekkelijk.
8,0
WIM DUNNEWOLD, GEMEENTE WIJK BIJ DUURSTEDE
donderdag 15 februari 2018, 08:22
De schrijftraining van Loo van Eck is heel effectief. In slechts enkele uren krijg de cursist de vaardigheid om stukken zodanig te schrijven dat lezers van hun stukken precies de juiste boodschap krijgen.
8,0
CORANNE C ZWIJNEN, GEMEENTE ZWARTEWATERLAND
donderdag 28 december 2017, 10:07
Doe mee met schrijftraining en leer kort en krachtig schrijven! Neem je eigen geschreven teksten (mail, brief, memo of advies) mee dan vallen gegarandeerd wat kwartjes.
9,0
SILJA VAN HOOFF, ACTIEF ZORG
donderdag 21 december 2017, 14:10
De training maakt meer los dan je denkt... Ik heb zo'n vermoeden dat ik nog vaak een 'o-ja'-momentje krijg na deze training. De informatie zet me aan het denken en ik verwacht dat het nog even door werkt. Dank jullie wel voor de fijne trainingsdag.
8,0
KARST BEENS, GEMEENTE ZWARTEWATERLAND
woensdag 6 december 2017, 08:30
De afgelopen periode een schrijftraining gevolgt via Loo van Eck. In deze drie dagdelen veel nieuwe dingen geleerd over de manier van schrijven. Veel praktische tips gekregen. Voor mensen die in hun werk veel te maken hebben met schrijven, is deze training echt een aanrader!
8,0
MATTHÉ RUTTEN, LVNL LUCHTVERKEERSLEIDING NEDERLAND AMSTERDAM AIRPORT SCHIPHOL
woensdag 29 november 2017, 10:14
Een must voor diegene die in een korte tijd de tips & tricks voor een toegankelijke schijfstijl willen leren.
8,0
JANNEKE VAN VEEN, GEMEENTE DEN HAAG
donderdag 23 november 2017, 08:46
Een hele praktische training waarin je leert om op een hele simpele manier je teksten veel helderder en leesbaarder te maken.
8,0
JOOST POTHAST, GEMEENTE HAARLEM
vrijdag 15 september 2017, 09:16
Loo van Eck heeft een verfrissende benadering. De deelnemers worden op hun eigen vlak geconfronteerd met hun werk. Zij krijgen zo de gelegenheid om zichzelf daarin te ontwikkelen. De trainer laat ruimte voor de eigen stijl. De cursist wordt op een open wijze begeleid naar zijn vooruitgang.
8,0
MICHEL TERMOND, GEMEENTE HAARLEM
donderdag 14 september 2017, 09:28
Cursus heeft een sterkt interactief karakter. De uitwisseling van ervaringen met collega's over waar ze tegen aan lopen maakt het extra interessant.
9,0
INGRID HAAZEBROEK, WATERNET
donderdag 13 juli 2017, 08:58
Wil je dat je collega's sneller begrijpen wat je ze hebt te vertellen? Volg dan deze training! Hierna kun je beter, efficiënter en effectiever je doelen verwoorden.
8,0
ARTHUR JONGENEELEN, PROVINCIE FLEVOLAND
donderdag 13 juli 2017, 07:24
Ik beveel de cursus rapporteren van Lve aan omdat je versteld staat over hoe duidelijk leesbaar jouw rapport kan zijn!
8,0
ROSALINDE VAN KRALINGEN, GEMEENTE NEDER-BETUWE
donderdag 6 juli 2017, 13:12
Maak schrijven leuker en overzichtelijker; daar winnen jij én de lezer veel tijd mee.
9,0
JASPER TER BRUGGE, ANACON INFRA
vrijdag 16 juni 2017, 08:57
Goede en duidelijke rapportages schrijven begint bij goede teksten, lezersgericht geschreven. Dat is precies waar de workshop op is gericht.
8,0
SIMONE KERSTEN, GEMEENTE ETTEN-LEUR
donderdag 23 maart 2017, 08:31
Leuke, interessante en fijne training. Direct toepasbaar in de praktijk. Niet alleen op werkgebied fijn om in te leren.
8,0
HENDRIK VAN DER VEEN, THUS WONEN
maandag 28 november 2016, 08:09
Leuke training waarbij de inhoud van een beleidsstuk krachtiger uitgelegd kan worden. Een aanrader!
9,0
INEKE CORNELISSEN, GEMEENTE NOORDOOSTPOLDER
vrijdag 11 november 2016, 10:19
Deze training is een eye opener. Je leert anders naar een stuk te kijken. Het is voor iedereen nieuw, maar meteen heel logisch. Dat levert grote stappen op in verbeteringen!
9,0
JEROEN VERHAGEN, NOVA COLLEGE
maandag 3 oktober 2016, 09:58
De afwisselende werkvormen en enthousiaste trainster maken dat deze training erg leerzaam is en direct toepasbaar in de dagelijkse praktijk.
9,0
DAAN THIJSSEN, VAN HATTUM EN BLANKEVOORT
maandag 11 april 2016, 20:19
Vanuit eigen teksten beter leren schrijven in een perfect bedacht trainingsformat. Met een trainster met humor en scherpte. Dat was onze training bij Loo van Eck!
8,0
HANS VAN DE KERKHOF, GEMEENTE NEDERWEERT
donderdag 7 april 2016, 08:22
De cursus Helder en overtuigend schrijven was voor mij een echte eye-opener. Heel veel teksten worden toch vanuit de schrijver gedachte geschreven terwijl ze meer lezersgericht moeten zijn om helder en overtuigend over te komen. Met de tips en trucs van deze cursus heb ik handvaten gekregen die ik in de praktijk mooi kan gaan toepassen.